Vitaminen en mineralen tijdens de zwangerschap én daarna

Tijdens de eerste 1000 dagen van het leven zijn verschillende vitaminen en mineralen, van belang voor de groei van het kind. Niet alleen foliumzuur en vitamine D, maar ook jodium, ijzer en omega 3-vetzuren.
October 12, 2023/by Cindy de Waard

Kefir is goed voor de darmen

Kefir, een gefermenteerd drankje met gunstige bacteriën, kan de balans in de darmflora helpen herstellen. Dit kan de stoelgang verbeteren en buikpijn verminderen.
August 28, 2023/by Cindy de Waard

Risicoreductie van zwangerschapscomplicaties in de praktijk

Iedereen hoopt natuurlijk op een probleemloze zwangerschap. Helaas kunnen zich tijdens de zwangerschap verschillende complicaties voor doen, zoals hoge bloeddruk, diabetes, depressie of een vroeggeboorte. Deze problemen kunnen nadelige gevolgen hebben voor zowel het kind als de moeder. Kunnen zwangerschapscomplicaties worden voorkomen door middel van voeding en suppletie?
August 21, 2023/by adriano

Eczeem bij kinderen behandelen met planten

Eczeem bij kinderen behandelen met planten zou effectief kunnen zijn bij gebruik van calendula en toverhazelaar.
February 28, 2023/by Cindy de Waard

Preventief probiotica voor kinderen met hooikoorts

Voor het hooikoortsseizoen beginnen met het gebruik van probiotica door kinderen met hooikoorts kan hooikoortsklachten en medicijngebruik verminderen.
February 22, 2023/by adriano

Aromatherapie tijdens de bevalling

Aromatherapie tijdens de bevalling kan helpen om angstige gevoelens tijdens de behandeling te verminderen. Effectieve essentiële oliën zijn lavendel, roos, geranium, kamille en jasmijn.
February 14, 2023/by Cindy de Waard

De eerste 1000 dagen van het leven

De basis voor een gezond leven wordt gelegd tijdens de eerste 1000 dagen. Tijdens deze periode loopt als rode draad de ontwikkeling van een gezonde darmflora, het groeien van jouw ouderinstinct, het creëren van een liefdevol nest en het beperken van ongunstige invloeden van buitenaf.
January 21, 2023/by Cindy de Waard

Buikpijn bij kinderen behandelen met kruiden

Buikpijn, bijvoorbeeld door het prikkelbare darm syndroom of een acute darminfectie, zijn een veelvoorkomend probleem bij (jonge) kinderen. Darmkrampjes komen bij baby’s veelvuldig voor. Een aantal kruiden kunnen buikpijn bij kinderen mogelijk verminderen.
January 9, 2023/by Cindy de Waard

Gezonde Basisschool van de Toekomst werkt!

September 28, 2020/by adriano

Mindfulness tijdens de zwangerschap

September 21, 2020/by adriano
Load more