Probiotica om door te geven tijdens de bevalling

Probiotica kun je tijdens je bevalling doorgeven aan je kindje. Tijdens je zwangerschap kun je echter ook al veel doen om je kindje in aanraking te laten komen met de juiste bacteriën. Je mondflora en vaginale flora hebben invloed op het verloop van je zwangerschap. Al tijdens deze periode komt je baby hiermee in aanraking.

PROBIOTICA BIJ ALLERGIE

borstvoeding tegen allergieAls jij of je partner last heeft van een allergie, overweeg dan om probiotica te gaan gebruiken. Onderzoeken laten namelijk zien dat het gebruik hiervan de ontwikkeling van allergie en eczeem bij kinderen op latere leeftijd vermindert. De probiotica die jij inneemt geef je tijdens een vaginale bevalling door aan je baby. De bacteriestammen in de probiotica helpen vervolgens om het immuunsysteem zodanig af te stellen dat het minder allergisch reageert.

Overigens is probiotica geven niet het enige dat je kunt doen. Een hele belangrijke (en misschien wel belangrijkste) factor is het geven van borstvoeding. Probeer daarom minimaal 6 maanden uitsluitend borstvoeding te geven.

Borstvoeding bevat ook grote hoeveelheden probiotica.

WELKE PROBIOTICA KUN JE GEBRUIKEN?

probioticaGebruik een probiotica-supplement speciaal voor kinderen. Hierin zitten bacteriën die geselecteerd zijn voor de zich ontwikkelende babydarmen. Om het ontstaan van eczeem te voorkomen of als jij of je partner een allergie hebben, gebruik je een supplement met de bacteriën Bifidobacterium bifidumBifidobacterium infantis en Lactococcus lactis. Met deze combinatie van bacteriën zijn een aantal goede wetenschappelijke studies uitgevoerd die hele positieve resultaten laten zien.

Start het gebruik 4 weken voor je uitgerekende datum. De bacteriën geef je dan ook door als je iets voor je uitgerekende datum bevalt.

De bacteriën uit een probioticum geef je niet door aan je baby als je via een keizersnede bevalt. Je kunt de probiotica dan wel rechtstreeks aan de baby geven. Smeer een beetje op je tepel voor de borstvoeding of meng het met (afgekolfde) melk in een flesje.

Wil jij nog veel meer weten over wat je allemaal kunt doen om je kindje de best mogelijk start te geven? Bekijk dan mijn boek ‘Zwanger Baby Boefje – Van zwangerschap tot gezonde peuter in 1000 dagen